Bedrijfsoverdracht familie

Een familiebedrijf overnemen? Dit verloopt anders dan reguliere bedrijfsovernames. Onze makelaars weten wat er bij een bedrijfsoverdracht komt kijken en begeleiden u van A tot Z, zodat uw familie met een gerust hart verder kan ondernemen.

Bedrijfsoverdracht binnen de familie? Kies voor professionele begeleiding

Een bedrijfsoverdracht binnen de familie is een spannend moment: het familiebedrijf wordt aan een volgende generatie overgedragen. Dan spelen meerdere belangen een rol. Zo komen er emotionele factoren bij kijken, terwijl het een zakelijke transactie blijft. Daarom is goede begeleiding bij de bedrijfsoverdracht binnen een familie van belang.

De praktische zaken van een bedrijfsoverdracht binnen de familie

In tegenstelling tot een ‘reguliere’ verkoop, zit u bij deze bedrijfsoverdracht met familie aan tafel. Hier komen meer emoties bij kijken, maar er zijn ook praktische zaken om rekening mee te houden:
• Moet de structuur van het familiebedrijf of de verdeling van aandelen veranderd worden?
• Hoe is de financiering van het bedrijf geregeld? Wat is er bijvoorbeeld uit de taxatie van het familiebedrijf gekomen?
• Bij de bedrijfsovername binnen een familie komen verschillende belangen kijken: welke plannen hebben de opvolgers bijvoorbeeld met het bedrijf? Is dit mogelijk met de huidige vergunningen?

Een succesvolle bedrijfsoverdracht familie

Een familiebedrijf overnemen? Een zakelijke kijk op het bedrijf is van belang voor een succesvolle bedrijfsoverdracht. Alle betrokkenen moeten uit eindelijk tevreden zijn over het totaalplaatje: van de afloop van de overdracht tot aan het gehele proces.

Meer informatie?

De makelaars van Leisure Makelaars Nederland zijn lid van NVM en staan bij de Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed van VastgoedCert geregistreerd als Register-makelaar. Dit is het kwaliteitsregister voor vastgoedmakelaars. Wat dit betekent voor u? U kunt rekenen op professionele begeleiding gedurende de bedrijfsoverdracht binnen uw familie.

Een afspraak maken?